Els xefs dels restaurants Ermita de Brugués, David Cartoixà, i de Mar de Pins, Santi Peñarrocha, van esdevenir ambaixadors de l’espàrrec blanc de Gavà durant la masterclass que tots dos van impartir a l’Escola d’Hostaleria de Sant Feliu durant el passat mes de maig.

La sessió es va iniciar amb un interessant recorregut teòric sobre el producte típic de Gavà, des del seu conreu a les seves propietats i diferències pel que fa al mateix producte originari d’altres latituds com l’espàrrec de Navarra.
Cartoixà i Peñarrocha detallaren propietats i qualitats del producte gavanenc abans d’entrar en farina, abans de la part més interessant de la masterclass que els alumnes de l’Escola d’Hostaleria de Sant Feliu van seguir amb total interès i que van poder gaudir, de la mà dels dos xefs gavanencs, de la part pràctica…
Receptes amb l’espàrrec de Gavà com a protagonista
La importància de l’espàrrec en les propostes gastronòmiques dels restauradors gavanencs són un tret diferencial de la cuina local. Producte de proximitat, de qualitat i amb una gran quantitat de possibilitats de preparació van ser el punt de partida de l’exercici teòric-pràctic que David Cartoixà i Santi Peñarrocha van voler traslladar al futurs xefs que hores d’ara reben una formació de qualitat a l’escola de Sant Feliu.
En el moment de les elaboracions, l’alumnat es va mostrar entusiasta i receptiu, seguint les instruccions del restauradors gavanencs i participant en les diferents receptes que es van preparar durant la masterclass.
L’Agrupació de Restauradors de Gavà, de la mà dels seus associats, continua treballant en la promoció tant de l’oferta gastronòmica de la ciudad com dels seus productes estrella com poden ser el calçot i l’espàrrec. A més de la promoció, tenir l’oportunitat d’impartir aquest tipus de contingut amb els cuiners del futur de la comarca és una oportunitat per defensar un producte de qualitat i proximitat com a base d’una proposta culinària de primer nivell.
Comentarios 0