Tast de Calçots de Gavà: L’Agrupació de Restauradors ret homenatge a un dels productes estrella locals

Tast de Calçots de Gavà: L’Agrupació de Restauradors ret homenatge a un dels productes estrella locals

L’Agrupació de Restauradors de Gavà organitza una nova edició del Tast de Calçots que permetrà a tothom que ho desitgi, gaudir d’un dels productes locals més populars, el calçot, veritable rei de l’hivern. En total seran 11 restaurants de la ciutat els que retran homenatge a aquest producte tan nostre amb propostes genuïnes en forma de tapa, tast o menú sencer.

Els restaurants Major36, Anhel, La Pineda, Ermita de Brugués, Mar de Pins, Margu i Misse en Place, a més de la Pizzeria A Rolete, el Far de l’Illa, L’Estoneta i Al Karbon Urban Grill oferiran menús i propostes especials amb el calçot com a protagonista durant el que resta del mes de febrer i mentre la producció ho permeti.

Per exemple, al restaurant Major36 us han preparat un creppe de calçot amb botifarra negra i gelat d’alberginia que val la pena veure i molt més encara tastar. A Mise en Place, la proposta del seu xef és un suggerent souflé de calçots amb formatge pecorino i a Mar de Pins, uns calçots amb tempura que fan goig.

Com goig fa també la proposta d’en David Cartoixà, xef del Restaurant Ermita de Brugués, que estrena guardó de Punt d’Informació Turística del Baix Llobregat amb una parmentier de calçot i patata amb cansalada de porc a baixa temperatura, botifarra negra i ou amb dos coccions.

Per la seva banda, la proposta del Restaurant Anhel és un menú sencer, sempre amb reserva prèvia, que inclou calçot amb meuniere d’avellanes DOP Tarragona, calçot de Gavà i carxofa del Prat amb tellines, onglet de vedella i cueta de rap rostida sempre acompanyades de calçots de Gavà. Un ingredient present fins i tot al postre: calçot caramel·litzat i amb ametlles garrapinyades.

Us recordem que els restaurants Anhel, Ermita de Brugués, La Pineda, Margu i Mar de Pins ofereixen, a més, menús sencers, calçotades de les de tota la vida, acompanyades de graellades de carn, verdures o peix, i que podreu assaborir individualment, en parella o en grup i sense restriccions. Sempre, això sí, amb reserva prèvia.

El calçot de Gavà en escabeix, croquetes i empanades…

No podien faltar. I com que val allò de que cada croqueta és un món, ja en podeu fer la comparació amb les interpretacions de l’Estoneta i Al Karbon Urban Grill, en aquest cas, també per gaudir-les des de casa…

La proposta d’El Far de l’Illa és un platet de calçots en escabetx de cava, botifarra dolça i cruixent d’arrels que si us deixeu assessorar amb el maridatge, podem apostar que repetireu més d’una vegada abans de que marxi l’hivern.

I si aquest Tast de Calçots organitzat per l’Agrupació de Restauradors de Gavà us porta un producte de qualitat i proximitat cuinat de moltes i molt diverses maneres més enllà de les tradicionals, que també, en aquesta edició la proposta de la Pizzeria A Rolete expandeix usos i costums amb la seva empanada de calçots.

La veritable recomanació que us voldríem fer és que no deixeu passar l’oportunitat de tastar totes i cadascuna de les propostes. És saludable i fins i tot una forma estupenda de celebrar el final de l’obligatorietat de la mascareta en exteriors.

Molt de vosaltres ja ho haureu fet però encara sou a temps de gaudir del Tast de Calçots de la restauració gavanenca que tot just comença…