La tercera entrega de la sèrie de vídeo-receptes de Cuina de Nadal organitzada per l’Agrupació de Restauradors de Gavà. En aquesta ocasió, el xef Rubén Arceiz, del Restaurant La Pineda, ens presenta com cuinar Xai amb raïms. Una recepta de clara vocació nadalenca que, com en els casos d’Al Karbon Urban Grill i el Restaurant Anhel, podeu mirar de cuinar a casa vostra o, més fàcil encara, trucar i reservar per concentrar-te en gaudir de les seves propostes gastronòmiques. De fet, podeu consultar els menús per Nadal i Cap d’Any que us ofereix el Restaurant La Pineda.
Què necessitareu per preparar la Cuixa de Xai amb raïms?
Els ingredients per dur a terme la recepta del xef Arceiz són els següents:
- Cuixa de Xai
- Carxofes
- Api
- Ceba
- Tomàquet
- Llorer
- All
- Patata
- Pastanagues
- Raïm
- Sal
- Oli
- Vi blanc
- Panses
El procés d’elaboració:
És una recepta llarga en el sentit de que caldrà deixar 24 hores en una primera fase però el pas a pas seria aquest:
- Tallar les verdures
- Tallar la cuixa de xai
- Posar el xai i les verdures amb l’oli, el vi blanc i la sal per ficar-lo al forn, amb paper d’alumini per sobre i a 120 graus durant 2 o 3 hores.
- Posteriorment, una vegada tret del forn, acabarem de preparar le verdures per fer-ne una salsa passant els ingredients per la batedora i triturant el xai amb les mans.
- En aquest punt, caldrà posar el xar en un recipient durant 24 hores per després tallar les porcions individuals que s’hauran de daurar.
- És el moment de passar el raïm per la paella i flambejar les panses per afegir després el caldo de verdures.
Ja només quedarà emplatar o, si us han entrat ganes i el voleu tastar en plenitud, podeu trucar al Restaurant La Pineda i reservar! I aquestes festes, que fregui un altre!
Comentarios 0