Gairebé sense adonar-nos ja han passat els dinars tradicionals de Nadal i Sant Esteve, però encara en queden més dies especials aquestes festes per gaudir d’un bon àpat en família. La quarta entrega de les vídeo-receptes de Cuina de Nadal, de l’Agrupació de Restauradors de Gavà, us porta una alternativa ideal per arrodonir el menú de Cap d’Any o de Reis. És la proposta del xef Carles Hernández, de Mar de Pins, un plat de paccheris farcits de rostit de pollastre glacejat i escamarlans en el seu suc.
Dona un cop d’ull al vídeo i anima’t a preparar una recepta amb la qual gaudireu tota la família. O si ho prefereixes, reserva taula i degusta al restaurant el menú nadalenc complet!
Què necessitareu per preparar la recepta?
Per elaborar els paccheris farcits de pollastre del xef Carles Hernández necessitareu:
- Paccheris
- Cuixa de pollastre
- Escamarlans del 0
- Oli d’oliva
- Sal i pebre
- Nyora
- Pebre dolç
- Ceba
- Pastanaga
- Dents d’all
- Tomàquet
- Farigola
- Llaurer
- Vi dolç
- Brandi
- Fumet de peix
El procés d’elaboració seria el següent:
- Cremem les restes de pèl de pollastre.
- Tallem i salpebrem el pollastre.
- Escalfem oli i daurem bé.
- Pelem i tallem amb tècnica emincé la ceba, la pastanaga i els alls.
- Afegim les verdures al pollastre i removem.
- Incorporem el tomàquet triturat i les herbes aromàtiques.
- Tirem el vi dolç i el brandi al pollastre.
- Decantem el pollastre, desossem i piquem a ganivet.
- Colem la salsa i reduïm si fos necessari.
- Col·locar en màniga quan estigui fred.
- Coure els paccheri en abundant aigua i sal uns 15 minuts.
- Retirar els caps dels escamarlans.
- Netejar fins a la cua.
- Daurem els escamarlans.
- Fregim i flamegem els caps amb la verdura.
- Afegim nyora i pebre dolç.
- Incorporem brou de peix a la paella.
- Desgreixem i reduïm la salsa.
- Omplim els paccheri amb el farcit de pollastre i les verdures.
- Presentem els paccheri sobre el fons del suc dels escamarlans.
Comentarios 0