La proposta de Cuina de Nadal de Carles Hernández, de Mar de Pins

La proposta de Cuina de Nadal de Carles Hernández, de Mar de Pins

Gairebé sense adonar-nos ja han passat els dinars tradicionals de Nadal i Sant Esteve, però encara en queden més dies especials aquestes festes per gaudir d’un bon àpat en família. La quarta entrega de les vídeo-receptes de Cuina de Nadal, de l’Agrupació de Restauradors de Gavà, us porta una alternativa ideal per arrodonir el menú de Cap d’Any o de Reis. És la proposta del xef Carles Hernández, de Mar de Pins, un plat de paccheris farcits de rostit de pollastre glacejat i escamarlans en el seu suc.

Dona un cop d’ull al vídeo i anima’t a preparar una recepta amb la qual gaudireu tota la família. O si ho prefereixes, reserva taula i degusta al restaurant el menú nadalenc complet!

Què necessitareu per preparar la recepta?

Per elaborar els paccheris farcits de pollastre del xef Carles Hernández necessitareu:

  • Paccheris
  • Cuixa de pollastre
  • Escamarlans del 0
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre
  • Nyora
  • Pebre dolç
  • Ceba
  • Pastanaga
  • Dents d’all
  • Tomàquet
  • Farigola
  • Llaurer
  • Vi dolç
  • Brandi
  • Fumet de peix

El procés d’elaboració seria el següent:

  • Cremem les restes de pèl de pollastre.
  • Tallem i salpebrem el pollastre.
  • Escalfem oli i daurem bé.
  • Pelem i tallem amb tècnica emincé la ceba, la pastanaga i els alls.
  • Afegim les verdures al pollastre i removem.
  • Incorporem el tomàquet triturat i les herbes aromàtiques.
  • Tirem el vi dolç i el brandi al pollastre.
  • Decantem el pollastre, desossem i piquem a ganivet.
  • Colem la salsa i reduïm si fos necessari.
  • Col·locar en màniga quan estigui fred.
  • Coure els paccheri en abundant aigua i sal uns 15 minuts.
  • Retirar els caps dels escamarlans.
  • Netejar fins a la cua.
  • Daurem els escamarlans.
  • Fregim i flamegem els caps amb la verdura.
  • Afegim nyora i pebre dolç.
  • Incorporem brou de peix a la paella.
  • Desgreixem i reduïm la salsa.
  • Omplim els paccheri amb el farcit de pollastre i les verdures.
  • Presentem els paccheri sobre el fons del suc dels escamarlans.