Estrenem sèrie de vídeo-receptes de Cuina de Nadal amb Al Karbon Urban Grill que ens presenta un bacallà confitat amb fals carbó de yuca, pèsols i wasabi. Podria ser el plat principal d’un dinar de Nadal o d’un sopar de Cap d’any. És clar que sempre podeu trucar i reservar algunes de les propostes nadalenques que Al Karbon Urban Grill té preparades per aquestes festes. Us recomanem, si ens ho permeteu, els Packs Escudella per emportar o per gaudir al restaurant: el caldo, la carn d’olla i els canelons. Trobareu més informació al final d’aquest article.
Què necessitareu per preparar la recepta?
Ingredients per al Bacallà:
- 200gr Bacallà dessalat
- 100gr Maicena
- 100gr Farina de blat
- Aigua freda
- Oli de gira-sol 40 gr
- Allioli
- Sal
- Mel
Elaboració:
- Tallar els tacs de bacallà.
- Preparar la tempura barrejada la maizena i la farina (prèviament tamisada) amb aigua freda.
- Arrebossar el dau de bacallà en tempura i fregir.
- Preparar l’allioli de forma casolana i reservar.
Ingredients fals carbó de Yuca
- 250gr Yuca
- 100gr Tinta de calamar
- 1.5l Aigua
- 5dl Mantega
- Oli de gira-sol
Elaboració:
- Pelar la yuca, treure-li el cor i trossejar-la en mides mitjanes irregulars
- Barrejar la tinta de calamar i la sal, incorporar la yuca i cuinar durant 20 minuts. A meitat de cocció incorporar la mantega a trossos. Deixar reposar a l’aigua durant 1 hora.
- Escórrer i reservar.
- Al moment del muntatge del plat fregir durant 2 minuts.
Ingredients de la Crema de pèsols i Wasabi
- 150gr Pèsols
- Aigua
- 5 gr pasta de Wasabi C/s
- Sal C/s
- Xantana C/s
- Germinats de pèsols
Elaboració:
- Escaldar i refrescar els pèsols.
- Triturar amb una mica d’aigua de la cocció i wasabi.
- Rectificar de sal i texturitzar amb xantana.
El muntatge del plat: Marcar un cercle amb la crema de pèsols, disposar carbó de iuca prèviament fregit, sobre aquest disposar el bacallà glacejat. Acabar el plat amb els pèsols repel·lats, el germen i la flor del mateix.
Pingback: La proposta de Cuina de Nadal del Restaurant La Pineda | Agrupació Restauradors Gavà