La millor oferta gastronòmica dels restaurants de l’ARG al GastroGavà 2022

La millor oferta gastronòmica dels restaurants de l’ARG al GastroGavà 2022

Després de dos anys marcats per la pandèmia, enguany torna la celebració més tradicional de la Fira d’Espàrrecs de Gavà que es desenvoluparà com sempre en un recinte firal obert al públic. Es tracta d’una edició molt especial, ja que la Fira compleix 90 anys d’història on ha pogut donar a conèixer als gavanencs i gavanenques, així com als visitants de les poblacions veïnes, la qualitat i l’excel·lència d’aquest producte autòcton que només es cultiva als camps agrícoles del municipi.

Com no podia ser d’una altra manera, en aquesta edició tan important els restaurants de l’Agrupació de Restauradors de Gavà hi tindran un protagonisme cabdal. Participaran en el ja també tradicional espai de degustació del GastroGavà, que els dies 29 i 30 d’abril i 1 de maig oferirà les millors tapes de la gastronomia local, amb l’espàrrec com a element protagonista, a la plaça de Jaume Balmes.

Elaboracions amb l’espàrrec com a element principal

Dintre de l’oferta de degustació de tapes i platets, s’hi podran tastar les elaboracions creades especialment per a l’ocasió dels restaurants A Rolete Pizzería, Al Karbón Urban Grill, Anhel Restaurant, El Far de l’Illa, Major 36, Mar de Pins, Mise en Place, Restaurant Margu i Tasta’mm Burger&Gin. Aquest últim, que compta amb el certificat de l’Associació de Celíacs de Catalunya, oferirà també tapes especialment adaptades per a celíacs.

«Per als restauradors locals, es tracta de l’aparador que estem esperant per poder donar difusió a tot el producte que hem treballat al llarg de l’any a les nostres cuines«, va afirmar Santi Peñarrocha, xef de Mar de Pins, durant la presentació de la Fira d’Espàrrecs 2022. El xef del restaurant Anhel, Joan Campanyà, també va voler agrair a la pagesia del poble «per l’esforç que ha fet per mantenir viu aquest producte tan fantàstic» a l’imaginari gastronòmic de Gavà i rodalia.

GastroGavà estarà obert divendres 29 i dissabte 30 de 19 a 22.30 h, i dissabte 30 i diumenge 1 de 12 a 16.30 h. Els visitants tindran diferents opcions de tiquets degustació amb un primer de 4 tapes i 2 begudes per 12 euros, un segon d’una tapa i una beguda per 3,5 euros, i un tercer de 4 tastos de vins i una copa per 10 euros. L’espai gastronòmic comptarà durant tot el cap de setmana amb un ampli programa d’activitats i actuacions musicals.

GastroGavà a la carta del 22 d’abril al 8 de maig

Com a principal novetat d’aquest any, els principals xefs de la ciutat presenten la proposta «GastroGavà a la carta!«. Des del pròxim 22 d’abril i fins al 8 de maig, es podrà gaudir directament als restaurants i bars de la ciutat de les tapes i platets amb l’espàrrec com a element principal que dissenyaran amb motiu dels 90 anys de la Fira.

Els participants d’aquesta iniciativa que complementa l’experiència gastronòmica única i singular del GastroGavà, seran els següents: A Rolete Pizzería, Al Karbón Urban Grill, Anhel Restaurant, El Far de l’Illa, La Pineda, Major 36, Mar de Pins, Restaurant Margu, Mise en Place i Tasta’mm.

ShowCooking, concurs de tapes i molt més

La darrera de les novetats consisteix en l’elecció de la millor tapa gastronòmica del GastroGavà 2022. Divendres 29 al vespre, un jurat format pels foodies Yummy Barcelona, Blog Hedonista i Divinos Sabores escolliran la proposta més original i de qualitat d’entre totes les que presentaran els nostres restaurants.

Finalment, els xefs David Cartoixà (Ermita de Brugués), Carles Hernández (Mar de Pins), Joan Campanyà (Anhel) i Manel Armengol (Major 36), participaran en els ShowCookings a #4mans que l’Agrupació de Restauradors, juntament amb cerveses San Miguel, organitzarem al voltant de l’Espàrrec de Gavà.