La guia BCN Slow Food 2023 incorpora dos restaurants de l’ARG

La guia BCN Slow Food 2023 incorpora dos restaurants de l’ARG

Els restaurants de l’Agrupació de Restauradors de Gavà, Anhel i Ermita de Brugués, són dos dels dotze nous locals inclosos a la Barcelona Slow Food Guide 2023. Es tracta d’una guia dels principals establiments gastronòmics de Barcelona i rodalia que centren la seva oferta alimentària en la cuina tradicional de proximitat, responsable i sostenible.

El passat dimecres dia 9 de novembre, l’Auditori del Gastronomic Forum Barcelona va acollir la presentació de la quarta edició d’aquesta guia, que té l’objectiu principal d’apropar a la ciutadania una gastronomia que respecti el medi ambient i la filosofia de la qual giri entorn de la cura per la biodiversitat.

Foto elbruguersdigital.cat

L’Anhel Restaurant i l’Ermita de Brugués compleixen amb els criteris fonamentals que els acrediten per poder formar part del moviment Slow Food, motiu pel qual són enguany dos dels 101 locals, restaurants, guinguetes i gelateries recollits a la guia que tenen com a objectiu comú avançar decididament cap a una alimentació sostenible.

Reconeixements del Cargol Slow Food

A l’acte, presentat pel periodista especialitzat en gastronomia Josep Sucarrats, un total de 25 locals i restaurants van rebre el distintiu més prestigiós del món Slow Food, el Cargol, que premia les seves bones pràctiques en relació amb una oferta gastronòmica diversa, crítica i inclusiva. Aquests establiments, considerats com els ‘ninges de la sostenibilitat‘, mostren el seu compromís amb la biodiversitat ensenyant com elaboren la seva carta i com decideixen les seves relacions comercials amb productors i distribuïdors.

Al certament Slow Food van assistir representants institucionals, xefs, periodistes, partners i professionals del sector de la restauració, la producció i la distribució d’aliments.