Els restaurants de l’ARG Al Karbón i A Rolete, primers premis a la millor tapa d’espàrrecs del GastroGavà

Els restaurants de l’ARG Al Karbón i A Rolete, primers premis a la millor tapa d’espàrrecs del GastroGavà

Una setmana després de la cerimònia de cloenda del Temps d’Espàrrecs i la Fira, al restaurant Mar de Pins va tenir lloc l’entrega de premis a les tapes d’espàrrecs més votades de l’espai de degustació del GastroGavà 2022, i també a les tapes més votades del GastroGavà a la Carta.

Així, els consumidors que van tastar les diferents tapes i platets amb l’espàrrec com a element principal durant la celebració del GastroGavà a la Fira del 29 d’abril a l’1 de maig, van escollir la proposta del Al Karbón Urban Grill com la millor tapa. Les seves croquetes farcides d’espàrrec de Gavà amb pernill van obtenir el primer premi, seguides del brioix amb espàrrec del restaurant Mise en Place, segona tapa més valorada pels gavanencs.

María Luisa Jiménez, cuinera d’Al Karbón Urban Grill, restaurant que no porta ni un any obert a Gavà, ha considerat que el premi «és un reconeixement a la feina que hem fet tot l’equip i una motivació per a millorar cada dia. Ha estat el nostre primer any a la Fira i  ja pensem a preparar-nos per tornar a participar l’any que ve«. 

Pel que fa al GastroGavà a la Carta, que oferia la possibilitat enguany de degustar menús i platets elaborats amb l’Espàrrec de Gavà als restaurants i bars del municipi entre el 22 d’abril i el 8 de maig, l’A Rolete Pizzeria va ser el gran triomfador. El seu espàrrec amb maionesa d’all negre sobre una base de coca de vidre artesanal, oli picant de remolatxa, formatge de cabra i brots d’espàrrecs fregits, va aconseguir el premi a la tapa més votada pel públic.

En segon lloc va quedar la torradeta de formatge brie amb espàrrec i pernil ibèric del Restaurant Margu, mentre que el tercer lloc va ser pel complet menú de La Pineda, que incloïa un deliciós arròs a banda d’Espàrrec de Gavà.

La Fira 2022: èxit d’organització i assistència de públic

Després de dos anys marcats per la pandèmia, els veïns i veïnes de Gavà i rodalia tenien molta il·lusió per celebrar com mana la tradicional festa gastronòmica de la Fira d’Espàrrecs, que enguany complia a més 90 anys d’història.

I les xifres no deixen cap dubte de les ganes que el poble tenia de participar de la Fira i aprofitar l’ocasió per retrobar-se gastronòmicament amb l’hortalissa autòctona del municipi. De fet, els restauradors participants en el GastroGavà van vendre un total de 16.551 tapes. De totes elles, la més venuda va ser la del restaurant Sunset Burger, seguida de la del Al Karbón Urban Grill, en segona posició, i la del restaurant Mar de Pins, en tercera.

David Amores, propietari del Sunset, es va mostrar molt content pel premi i va qualificar el cap de setmana de la Fira com a «duríssim«, però deixant molt clara la satisfacció de l’Agrupació de Restauradors per «l’èxit d’una organització meravellosa» i per la «fantàstica acollida per part de la gent de Gavà i dels visitants que van venir de fora«.