Cinc opcions per gaudir de la bona brasa a Gavà

Cinc opcions per gaudir de la bona brasa a Gavà

Des de l’Agrupació de Restauradors de Gavà volem posar en valor cinc alternatives gavanenques per degustar els millors plats a la brasa, on tradició i innovació es troben per a satisfer tots els paladars.

Si ets un bon amant de la cuina al carbó i les brases, recorre Gavà amb nosaltres en aquesta ruta a la graella.

Tradició i naturalesa: Ermita de Brugués

Ubicat en un entorn natural i paisatgístic privilegiat, el Restaurant Ermita de Brugués ofereix una experiència culinària de qualitat, envoltada d’unes vistes úniques a aquesta banda de l’àrea metropolitana. En ple Parc Natural del Garraf, a peus del Castell d’Eramprunyà i al costat de l’Ermita de Brugués, aquest restaurant ofereix un menú tradicional a la brasa per degustar enmig de la tranquil·litat, el silenci i la pau de la naturalesa.

Des de 1960 aquesta casa ha estat fidel a una manera heretada de treballar els productes a la brasa, tot respectant la qualitat de les carns i les verdures de temporada de l’horta del Baix Llobregat.

Dintre de les seves especialitats, destaquen els calçots, guarnits amb una bona salsa romesco i acompanyats del millor vi, i les carxofes del Prat de Llobregat, collides just abans de ser cuinades.

Carns de vedella, porc, botifarres, pollastre… A l’Ermita de Brugués trobaràs una àmplia gamma de productes carnis per gaudir de l’autèntic sabor de la terra fet a la brasa.

Oferta de proximitat: Restaurant La Pineda

Una llarga trajectòria hostalera avala també la segona opció de braseria de Gavà. El Restaurant La Pineda porta des de 1955 oferint el millor servei i la major oferta gastronòmica de la zona. Un complet menú de temporada que va variant al llarg de l’any i en el qual els productes de proximitat tenen un pes preponderant.

La immediació amb el parc agrari del Baix Llobregat els proveeix de fruites, verdures i hortalisses de primera qualitat per a confeccionar una àmplia gamma de plats saludables que esdevenen el complement ideal per una carta on les brases tenen un gran protagonisme.

Botifarra de pagès, rellom de vedella, entrecot, porquet o peixos com el rèmol i el llobarro, són només algunes de les opcions que satisfaran els paladars dels bons amants de la graella. Un menú ideal per gaudir en els seus magnífics salons rodejats per increïbles jardins que són un luxe per a tots els sentits.

Espais a l’aire lliure dins del recinte caracteritzats per una extraordinària vegetació, on es poden dur a terme celebracions de tota mena. Varietat, proximitat i qualitat per a degustar en família o amb els amics en una ambientació natural amb un encant que diferencia el Restaurant La Pineda de la resta del seu entorn.

Un espai únic: Mar de Pins

No ens movem de la pineda de Gavà, perquè ubicat prop de l’Autovia de Castelldefels trobem una altra bona alternativa per a gaudir de les brases en un entorn idíl·lic. El restaurant Mar de Pins es distingeix per oferir un espai únic per a tota la família, amb una àmplia i fantàstica terrassa on els més petits podran divertir-se amb diferents activitats pensades per a ells. Com el parc de tirolines o castells inflables muntats expressament per a celebrar esdeveniments especials com aniversaris, revetlles o festes de fi de curs.

I no hi ha millor acompanyament per aquestes celebracions socials i familiars que un bon menú a la brasa, elaborat a partir de productes frescos i de qualitat, amb novetats implementades segons la temporada de l’any.

Botifarra de Vic, cuixa de pollastre, costelles de cabrit, xurrasco de vedella, entrecot de vedella de Girona o la recomanació del xef: un chuletón d’un quilo de vaca vella amb trenta dies de maduració, marcada a la brasa i acabada a la pedra, a la qual només els més atrevits podran clavar-li la dent.

Però no només de carn viu l’home, per això la seva carta inclou també una àmplia varietat d’amanides, arrossos, peixos, marisc i plats infantils per la canalla, disponibles també per emportar. No hi excuses perquè gaudeixis de la qualitat de la cuina de Mar de Pins i del seu complet menú farcit de tradició mediterrània.

Originalitat i innovació: Tasta’mm

El segell del restaurant Tasta’mm Gourmet Burger & Gin bé marcat per la seva aposta per la innovació, la creativitat i les noves tendències. Una fusió del moviment casual food, la cuina cool i gurmet, que es defineix principalment per l’originalitat de la seva combinació d’hamburgueses i gintònics, amb què el restaurant va aconseguir fer-se un lloc en l’imaginari dels qui busquen experiències culinàries especials.

Cuina moderna i de qualitat, amb una gran varietat de propostes innovadores que enguany va fer un pas endavant amb l’estrena d’una nova carta de cuina a la brasa. I és que el Tasta’mm és un dels pocs restaurants urbans de Gavà i rodalies amb un menú de braseria que inclou diverses peces de carn, verdures de temporada, peix i marisc.

El filet T-Bone, obtingut de la part més sucosa i tendra de la carn de vedella, o l’Steak tartar, rellom macerat amb adobats i amb el punt extra de cremositat que li dona el rovell d’ou, són només dos dels plats estrella d’una carta que inclou petxines, caragols, graellada de verdures o timbal d’escalivada, entre d’altres.

I per gaudir d’aquests plats i completar una experiència única, Tasta’mm ha renovat els seus espais, per oferir més confort i ambientació als seus comensals durant un àpat regat amb el millor maridatge.

L’última tendència: Al Karbón Urban Grill

Només fa uns mesos que va obrir al mateix centre de Gavà, però Al Karbón Urban Grill ja s’ha convertit en una alternativa prioritària pels amants del carbó. El seu nom ho deixa ben clar: passió i especialitat per unes brases que acrediten els seus més de vint anys de trajectòria als fogons.

Una tradició culinària que té l’objectiu de recrear l’esperit de les reunions familiars, socials i d’oci al voltant d’una graella en un espai alternatiu, modern i d’avantguarda. Un grill urbà, com s’autodefineixen, on aquesta modernitat i innovació també es reflecteix a la seva carta.

Un menú a la brasa on la premissa fonamental és treballar només amb productes naturals, preferiblement de proximitat. Per això, recorren molt a les verdures i hortalisses del Baix Llobregat, i a les carns, pollastres i peixos dels proveïdors locals.

Tot plegat els permet oferir des de combinacions d’amanides i pollastres rostits o a l’ast ideals per a tota la família, al porc, les costelles o el pollastre al carbó per als comensals més ambiciosos. Sens dubte, una oferta variada i de qualitat preparada amb un segell original que farà que qualsevol persona se senti temptada per Al Karbón.